Яблуня колоноподібна Арбат - компактні деревця висотою від 1,5 метра і кроною до півметра. Плодоносить на другий рік посадки.
Дозрівання - наприкінці серпня – на початку вересня, якщо рік видався прохолодним, можуть дозріти на кілька тижнів пізніше.
Вага близько 90 грам.
Плоди яблуні «Арбат» середніх розмірів, округло-плоскі, на тонкій та короткій плодоніжці. Шкірка щільна, при цьому тоненька, не тріскається. Колір рум'яний, розмито-смугастий на жовто-зеленій основі з невеликим нальотом, що нагадує віск. М'якоть блідо-жовта, зернистість дрібна, соковитість рясна. Смак приємний, солодкокислий, але середній за оцінками. Їсти свіжими можна наприкінці жовтня, транспортувати у прохолоді до грудня. Більше підходить сорт для переробки чи виготовлення соків.
Підщепа - ММ-106 (середньорослий).
Щоб урожаї радували повною мірою, варто вибрати запилювачі для «Арбата»: «Останкино», «Болеро», «Телеймон».
- Ціна: 100 ₴